#Hoestaathetnumet - Verbouwing Kronenburgsingel - deel 3

27 september 2021

KuiperBouw verbouwt het onderwijscluster Zorg & Welzijn, van het Rijn IJssel aan de Kronenburgsingel met ca. 6.000 m2 aan onderwijsfuncties. Met onze blogserie #hoestaathetmet volgen wij onze collega en uitvoerder Paul van Son op locatie tijdens deze omvangrijke verbouwingsoperatie.

Deze keer blog nummer drie, tevens de laatste in de serie nu het gebouw weer volledig in gebruik is door de studenten en docenten van het Rijn IJssel. Lees je mee?

1. De verbouwing is achter de rug. Hoe kijk je er op terug? 

Als je ziet welke metamorfose dit onderwijscluster heeft ondergaan, zowel bouwkundig als installatietechnisch, midden in een behoorlijk instabiele periode (COVID-19), dan ben ik best trots hoe we met alle betrokken partijen de klus binnen of zelfs voortijdig zonder grote problemen hebben geklaard. Tegelijkertijd: met een ploeg van 40 tot 50 mensen dagelijks aan het werk op locatie die hier breken en daar weer aan het opbouwen zijn: dit vraagt om een enorme focus. Het is fijn dat zo’n intensieve periode op een zeker moment ook eindigt en je het gebouw weer kunt overdragen aan in dit geval de school en haar gebruikers.    

2. Welke ervaring(en) neem je mee naar een volgend project?

Dat is wat lastiger concreet aan te geven, aangezien we bij Kuiper een grotere variatie kennen in het soort projecten wat we uitvoeren. Bijvoorbeeld: ik werk momenteel aan de restauratie van een woon/winkelpand in hartje Zwolle, waar de nadruk nog meer ligt op de detaillering: in dit geval het herstellen van beeldbepalende elementen van een monumentaal gebouw. Zo gezegd is dit misschien wel het belangrijkste: aandacht hebben voor details, ongeacht de locatie of het type gebouw. Bij de verbouwing van de Kronenburgsingel zat dit bijvoorbeeld in de manier hoe we zijn omgegaan met specifieke behoeften van het Rijn IJssel, waarvan de belangrijkste: geen verstoring of oponthoud van de bedrijfsvoering van de school. Hier zijn we in geslaagd: door aan de ‘voorkant’ samen met de school een goed en werkbaar faseringsplan te maken, te versnellen daar waar het kon en vindingrijk te handelen als iets toch nét iets anders in elkaar bleek te zitten dan op de tekening vermeld stond. 

Uitvoerder Paul van Son in gesprek tijdens rondgang door het gebouw met concierge Rijn IJssel

3. Zijn er nog mensen die je in het bijzonder wilt bedanken?

Op de eerste plaats alle ‘fysieke handjes’ op de bouwplaats: van sloper tot timmerman en van vloerenlegger tot installatietechnicus. Om onder grote tijdsdruk een klus van deze omvang te klaren, is er veel van alle betrokkenen gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan: doorwerken in de weekenden en vakanties. Het is bijzonder dat iedereen, ook onze partners en leveranciers, dat extra stapje hebben willen zetten.

Bijzondere waardering gaat ook uit naar de conciërges van Rijn IJssel, Hemmy en Vehbi: altijd bereid om te helpen, ons wegwijs te maken in het gebouw en als belangrijke schakel te fungeren tussen ons als ‘bouwers’ en de gebruikers op locatie, waaronder docenten en leerlingen. Hierdoor is het proces soepel en vlot  verlopen.   

 

Laat een reactie achter

Wellicht ook interessant

Verbouwing Rijn IJssel Kronenburgsingel – deel 2

Eind oktober bezochten we (opnieuw) de onderwijs locatie Zorg & Welzijn aan de Kronenburgsingel in Arnhem. Hier is namelijk sinds mei van dit jaar een grote verbouwingsoperatie gestart. Eind augustus leverden wij een deel van het onderwijsgebouw op aan het Rijn IJssel. Kijk je met ons mee?

Read More »

Verbouwing Rijn IJssel Kronenburgsingel – deel 1

KuiperArnhem verbouwt het komende halfjaar in opdracht van Rijn IJssel de onderwijslocatie Zorg & Welzijn aan de Kronenburgsingel in Arnhem. Met de rubriek #hoestaathetnumet volgen wij onze collega en uitvoerder Paul van Son de komende maanden op locatie. Hiermee geven we een kijkje achter de schermen van deze grootschalige verbouwingsoperatie. Kijk je mee?

Read More »
Prev Post Next Post