Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst bouw verpleeghuis Rosengaerde

  • 10 november 2021

De zorgvraag groeit de komende jaren, ook in Dalfsen. Om hier goed op voorbereid te zijn, tekende Stichting Rosengaerde afgelopen vrijdag een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van een nieuw verpleeghuis met SAOW Vastgoed (verbonden aan Kuiper Vastgoed). Het nieuwe verpleeghuis krijgt 80 plekken en wordt gebouwd in Ooster-Dalfsen, op de hoek van de Kampsmansweg en Welsummerweg.

Bob Winters tekende de samenwerkingsovereenkomst: “We zijn ontzettend blij met deze stap in het ontwikkelproces. Het sluit mooi aan bij onze ambities om woon- en leefomgevingen te realiseren met de exploitant en eindgebruikers als uitgangspunt. In Rosengaerde hebben we een partner gevonden waarin de persoonlijke en betrokken kant van samenwerken, zoals wij graag ontwikkelen, duidelijk terugkomt”.

Nu de samenwerkingsovereenkomst is getekend, start de ontwerpfase. Een projectgroep gaat in de komende maanden onder regie van Kuiper Vastgoed aan de slag met het ontwerp. De verwachting is dat Rosengaerde en bewoners in 2024 hun intrek kunnen nemen in het gebouw.

Foto: Links; Margot Seip, bestuurder van Rosengaerde. Rechts; Bob Winters. 

Rosengaerde ontving namens KuiperVastgoed een waardecheque voor een 10-jarige fruitboom, met het idee dat de toekomstige bewoners van het nieuwe verpleeghuis ook letterlijk de vruchten kunnen plukken van de samenwerking tussen Rosengaerde en KuiperVastgoed.