Nieuws

KuiperArnhem restaureert oude melkfabriek Coberco

  • 22 juni 2020

De Cobercofabriek: voormalig melkfabriek, evenementlocatie, maar bovenal: een prachtig stukje industrieel erfgoed. Een locatie én object om te koesteren. Als bouwer, als liefhebber en als goede buur. Want als blikvanger pal naast de John Frostbrug, is de Cobercofabriek in feite een beetje van ons allemaal.

 

Enorm blij zijn wij dan ook om te kunnen melden dat wij met BPD overeenstemming hebben bereikt om deze ‘ruwe parel’ gereed te maken voor toekomstig gebruik. Dit doen we door in eerste instantie de gevels van onder meer de voormalige flessenloods en vulhal te restaureren en het dak te vervangen. Hierdoor wordt het (weer) mogelijk om nieuwe functies in het pand te verwelkomen, in de aanloop naar een verdere doorontwikkeling van de melkfabriek en het omliggende terrein.

 

Om tot deze eerste aanzet te komen is samengewerkt met BOEI, Hurenkamp Architecten en Studioninedots. Naar verwachting zal KuiperArnhem in het najaar van 2020 met de restauratie- en herstelwerkzaamheden starten. Wil je meer weten over het project én de laatste stand van zaken? Kijk dan op: https://www.nieuwekadekwartier.nl/cobercokwartier