Nieuws

Waardecheque overhandigd aan Volkshuisvesting Arnhem

  • 22 mei 2019

Vorige maand zijn alle grondposities binnen het plangebied Het Nieuwe Kadekwartier door Volkhuisvesting Arnhem en Kuiper Arnhem overgedragen aan BPD. Hierdoor kan er in de komende jaren een bijzonder woongebied gerealiseerd worden, direct aan de Rijn én naast de Arnhemse binnenstad.

Alhoewel Kuiper Arnhem als bouwpartner van Het Nieuwe Kadekwartier verheugd vooruit kijkt, staan we ook stil bij de lange weg die sinds 2000 is afgelegd om tot dit resultaat te komen. Om deze reden is vandaag, als dank voor de intensieve en plezierige samenwerking in het planvormingsproces, namens Kuiper Arnhem een waarde cheque overhandigd aan Volkshuisvesting.

De cheque, bestemd voor de toekomstige huurders van Volkshuisvesting in het deelplan Fluvium – Veld J, is bedoeld om de openbare ruimte een “Arnhems tintje” mee te geven. Dit doen we door het inzamelen van plastic afval, afkomstig van de nog te bouwen woningen in Veld J.

Het Arnhemse bedrijf Save Plastics geeft het ingezamelde plastic bouwafval vervolgens een nieuw leven. Bijvoorbeeld als parkbankje of picknicktafel waar de toekomstige bewoners van Fluvium elkaar straks kunnen treffen.