Nieuws

Kuiper Arnhem bouwpartner “Het Nieuwe Kadekwartier”

  • 13 maart 2019

Maandag 11 maart jl. is een nieuwe mijlpaal bereikt in de geschiedenis van Kuiper Arnhem Bouw en ontwikkeling. Na een lange en intensieve periode van planvoorbereiding, zijn de locaties Rijnwijk en Fluvium ten oosten van de Arnhemse binnenstad door woningcorporatie Volkshuisvesting overgedragen aan Bouwfonds Property Development (BPD).

Kuiper Arnhem Bouw en Ontwikkeling is sinds 2000, samen met Volkshuisvesting en destijds de gemeente Arnhem, intensief betrokken bij de planvorming van de oostzijde van de Arnhemse binnenstad.  Door de overdracht aan BPD kan het gebied de komende jaren daadwerkelijk getransformeerd worden tot een levendig, binnenstedelijk woongebied: ‘Het Nieuwe Kadekwartier’.

Kuiper Arnhem is trots dat na een intensief overdrachtstraject, samen met BPD nu verder vorm gegeven kan worden aan dit nieuwe woongebied, wat door de ligging direct tegen de binnenstad én aan de Rijn alles in zich heeft om één van de mooiste woonplekken van Arnhem te worden.

In de rol van bouwpartner zal Kuiper Bouw zorg dragen voor een groot deel van de productie en planvoorbereiding van de ruim 800 woningen die op verschillende ontwikkellocaties gepland zijn. De verwachting is dat in 2020 zowel in Cobercokwartier als Fluvium wordt gestart met de eerste bouwplannen.