Nieuws

KuiperArnhem transformeert voormalige V&D locatie

  • 17 oktober 2019

Arnhem is koploper (buiten de Randstad) in het omzetten van kantoorruimte naar woonruimte. In de afgelopen jaren is maar liefst 100.000 vierkante meter (leegstand) getransformeerd tot appartementen. De transformatie is zelfs zo succesvol, dat er krapte dreigt op de kantorenmarkt.

Reden voor onze opdrachtgever UTOO om juist te investeren in hoogwaardige ruimte om te werken en ondernemen. Want met de aankoop van het voormalige V&D pand in hartje centrum is Arnhem binnenkort een hotspot rijker. Hier wordt ruim 10.000 m² winkeloppervlak herbestemd tot “Journey Offices & Spaces”: een nieuw kantoorconcept met onder meer een business center, co-working space en een breed scala aan ondersteunende voorzieningen. Overigens blijft de winkelfunctie op de begane grond behouden.

KuiperArnhem is als bouwteampartner geselecteerd om de voormalige V&D locatie bouwkundig te verbouwen. Ons voorbereidingsteam heeft in de afgelopen maanden non-stop gewerkt om diverse bouwkundige uitdagingen, waaronder het creëren van vides, te vertalen naar een definitief ontwerp.

De verbouw is inmiddels gestart; tot zeker het eerste kwartaal van 2020 is KuiperArnhem in het ooit veel bezochte winkelpand te vinden.