Nieuws

KuiperArnhem verbouwt Rijksmonument

  • 18 februari 2020

Aan de Rozendaalseweg staat een markant Rijksmonument uit de Arnhemse wederopbouwperiode: de ei-vormige Opstandingskerk met bijbehorende klokkentoren. Gebouwd in 1960 als protestants gebedshuis en nu, meer dan een halve eeuw later, zowel kerk als multifunctioneel centrum. Met het recent samengaan van drie kerkelijke gemeenten en een verbreding van het aantal gebruikers van het oorspronkelijke kerkgebouw, is het moment aangebroken om het gebouw klaar te maken voor de toekomst.

KuiperArnhem is als bouwteampartner geselecteerd om het inwendige deel van de Opstandingskerk te verbouwen. Op basis van een ontwerp van opZoom Architecten zal de verbouwing zich richten op onder meer een verbeterde toegankelijkheid, meer aandacht voor ontmoeting en multi-use van de grote kerkzaal.

Bijzonder detail is dat de huidige en minder comfortabele kerkbanken op verschillende manieren in het gebouw worden hergebruikt. Zo worden nieuwe wanden en een garderobemeubel gemaakt van het hout uit de kerkbanken. Een mooi voorbeeld van duurzaam hergebruik.

Vanochtend vond de sleuteloverdracht vanuit het kerkbestuur aan het uitvoeringsteam van KuiperArnhem plaats. Na maanden van voorbereiding kan de verbouw nu daadwerkelijk gaan beginnen!