120 jaar

Over Kuiper, deel 3: interview met Wietske Wannet

  • 4 juli 2022

"Bij ons bouw je aan je eigen toekomst én die van anderen"

Er werken zo’n 65 mensen bij Kuiper. Ongeveer de helft daarvan op kantoor, de rest op de bouwplaats en bij klanten. Mensen werken lang bij het bedrijf, gemiddeld 10 jaar! Hoe zorgt Kuiper ervoor dat mensen er graag werken? Vijf vragen aan HR-adviseur Wietske Wannet.

Tekst: Lonneke Kranendonk | beeld: Daniel Willemsen

1. Hoe lang werk je zelf bij Kuiper?

“Ik werk sinds begin dit jaar bij Kuiper, maar ik voelde me hier gelijk helemaal op m’n plek. Nadat ik in de zorg had gewerkt, ben ik HRM gaan studeren. Daarna heb ik een tijd in de HR-administratie gewerkt. Ik zocht een baan als beginnend HR-adviseur waarin ik mezelf kon ontwikkelen. En dat kan heel goed bij Kuiper.”

2. Wat is je indruk tot nu toe?

“Het voelde gelijk goed. Ik had het idee dat hier ruimte zou zijn voor eigen ideeën en inbreng, tot nu toe is dat ook zo. Kuiper voelt aan als een redelijk klein bedrijf. Iedereen kent elkaar. Ondertussen heb ik iedereen in het bedrijf gesproken en het valt me op dat medewerkers heel loyaal zijn naar elkaar én naar het bedrijf. Mensen zijn betrokken en belangstellend. Ook oud-medewerkers. Als je niet lekker in je vel zit of de werkdruk loopt op, dan wordt er naar je geluisterd. Het bedrijf vindt het belangrijk om dingen echt samen te doen. Iedereen heeft z’n bijdrage. Collega’s worden bijvoorbeeld betrokken bij de start van een bouwproject en als het hoogste punt op de bouw is bereikt.”

3. De bouw draait op volle toeren. Vakmensen worden schaarser. Welke impact heeft dit op Kuiper?

“Dat vakmensen schaars zijn, is wel een probleem. De werkdruk neemt hierdoor toe. Daarom is het des te belangrijker te blijven luisteren naar onze werknemers. Er wordt tijd en ruimte vrijgemaakt om mensen te vinden, dus ik ben best optimistisch. Ook zorgen we voor voldoende momenten van ontspanning. Op woensdag- en vrijdagochtend drinken we gezamenlijk koffie en op vrijdagmiddag is er een borrel met elkaar. Zulke ontspanningsmomenten zijn heel belangrijk en laten we altijd doorgaan.”

4. Hoe weten jullie personeel aan je te binden?

“Wat ik zie en wat ik hoor, is dat mensen hier mensen zijn en geen functie. De mens erachter wordt heel duidelijk gezien. Er is altijd alle ruimte om je ideeën in te brengen. Zowel wat betreft de werkzaamheden als de arbeidsvoorwaarden. Daar wordt goed naar geluisterd en ook op geacteerd. Mensen voelen zich daardoor echt gehoord. De sfeer hier is heel fijn. Kuiper is voor veel medewerkers een soort tweede thuis. We zijn geen megagroot bedrijf, maar we kijken altijd naar de mogelijkheden om door te groeien. Gemiddeld zitten mensen bij ons vijf jaar in een functie dus er is wel echt ontwikkelperspectief.”

5. Zijn jullie momenteel nog op zoek naar mensen?

“Op dit moment zijn we vooral op zoek naar ervaren werkvoorbereiders. Maar er staan meer mooie vacatures open op onze site. Het mooie aan onze projecten is dat er een grote maatschappelijke waarde aan zit. We werken bijvoorbeeld veel voor de zorg en het onderwijs. En in de woningbouw zorgt Kuiper ervoor dat mensen goed en fijn kunnen wonen. Dat meedenken met klanten en de toegevoegde waarde voor de maatschappij, vind ik heel mooi van Kuiper. Ook bouwen we steeds duurzamer en ontwikkelen wij ons als bedrijf hierin. Zo bouwen we samen aan de toekomst.”

Laat een reactie achter

Wellicht ook interessant

Over Kuiper, deel 2: interview met Miguel Driessen

Kuiper kijkt als ondernemend familiebedrijf van oudsher vooruit. Het bedrijf is altijd bezig op welke wijze het kan bijdragen aan de uitdagingen en ambities van opdrachtgevers. Hoe zorgt Kuiper ervoor dat zij toekomstbestendig blijft? Vijf vragen aan marketingmanager Miguel Driessen.

Read More »

Laat een reactie achter