Gashouderkwartier fase 1

In Gashouderskwartier komen totaal 186 woningen. Het gebied, gelegen tussen de Westervoortsedijk en de Van Oldenbarneveldtstraat, ligt pal naast het centrum.  Kuiper Bouw bouwt in fase 1 van het Gashouderskwartier 31 koopwoningen, 32 middenhuur woningen voor het BPD Woningfonds en 61 sociale huurwoningen voor Volkshuisvesting Arnhem.

 

Het Gashouderskwartier is het eerste project dat wordt gerealiseerd in de stadswijk Nieuwe Kadekwartier. De 31 koopwoningen in het Gashouderskwartier zijn als eerst in verkoop gegaan en inmiddels allemaal verkocht. De verhuur van de sociale- en middenhuur woningen zal op een later moment volgen.

 

BPD heeft Gashouderskwartier ontwikkeld, een wijk voor iedereen, waar het industriële verleden het karakter bepaalt. In het Gashouderskwartier stond vroeger de gasfabriek met bijbehorende gashouders. In de gevels van de nieuwe woningen zie je elementen terug die verwijzen naar de typerende constructieve stalen kruizen van de fabriek. Daarnaast knipoogt de sfeer naar het oorspronkelijke industriële gebied. Dit in combinatie met de ligging zo dicht bij de stad maakt dat de wijk erg in trek is.

Project

Gashouderskwartier fase 1

Locatie

Arnhem, Westervoortsedijk / Van Oldebarneveldtstraat

Opdrachtgever

BPD & Volkshuisvesting Arnhem

Architect

Wiegerinck Architecten

Slangen Hochstenbach Architecten

Bouwtijd

2022-2023

Status

In uitvoering

Segmenten

Nieuwbouw | wonen