Poort tot klarendal, Arnhem

Het verhaal van Poort tot Klarendal, Arnhem

Een 19e-eeuws postdistributiecentrum, pal achter het station, moest plaats maken voor het nieuwe Arnhem CS. Sloop van dit bijzondere gebouw was ondenkbaar. Daarom werd ervoor gekozen om het stukje voor stukje uit elkaar te halen en op een andere plek weer op te bouwen, als een huis van Lego. De 125 stukken werden gelabeld en anderhalf jaar op vier verschillende plekken opgeslagen. In Klarendal zijn de onderdelen weer geassembleerd. Het oude postdistributiecentrum is nu een restaurant, met daarboven twee appartementen en een ontmoetingsruimte.

Project

Poort tot Klarendal

Locatie

Arnhem, Klarendalseweg

Opdrachtgever

Volkshuisvesting Arnhem, Arnhem

Architect

K3 Architectuur en Planning BNA, Arnhem

Bouwtijd

2006 – 2008

Status

Gerealiseerd

Segment

Restauratie, herbestemmen