Verbouwing entree Nederlands Openluchtmuseum

KuiperArnhem heeft het entreegebouw van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vernieuwd. Samen met Heijmans Utiliteit, dat de installaties voor zijn rekening heeft genomen, is dit project medio 2017 afgerond. Het nieuwe gebouw biedt ruimte voor een overzicht van de Nederlandse geschiedenis, verteld in een Canon van 50 belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen. Jong en oud kunnen in het uitgestrekte museumpark ervaren hoe de geschiedenis van ons dagelijks leven is verbonden met de grote gebeurtenissen uit het verleden. Het entreegebouw herbergt de in- en uitgang, een café, een museumwinkel en de informatiebalie.

Project

Verbouwing entree Nederlands Openluchtmuseum

Locatie

Arnhem, Hoeferlaan

Opdrachtgever

Nederlands Openluchtmuseum

Architect

Mecanoo architecten

Bouwtijd

2015 – 2017

Status

Gerealiseerd

Segmenten

Renovatie | ontspannen