Uitgelicht nieuws

Rosengaerde tekent huurovereenkomst nieuw verpleeghuis

  • 22 december 2022

De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart aan de hoek van de Kampmansweg en Welsummerweg in Oosterdalfsen. Op die locatie realiseert Kuiper Vastgoed een nieuw verpleeghuis voor woonzorgcentrum Rosengaerde. Op donderdag 15 december ondertekenden bestuurder Margot Seip namens Rosengaerde en algemeen directeur Bob Winters namens KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling de huurovereenkomst.

 

 “Met het tekenen van de huurovereenkomst komt het nieuwe verpleeghuis weer een stap dichterbij. Als thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden we graag een prettige woonomgeving. We zoeken daarbij altijd naar een zo goed mogelijk aansluiting op de wensen van de cliënt. Met de bouw van dit nieuwe pand kunnen we dat aan meer Dalfsenaren bieden.” aldus Margot Seip.

 

Op dit moment biedt het verpleeghuis van Rosengaerde aan de Pastoriestraat plaats aan 57 bewoners, het nieuwe verpleeghuis krijgt een capaciteit van 80 plekken. Het nieuwe gebouw kan meebewegen met toekomstige ontwikkelingen. “Het heeft bijvoorbeeld modernere voorzieningen, ruime centrale ruimtes en een binnentuin voor bewoners en bezoekers,” legt Seip uit. “Het ontwerp hebben we gemaakt in samenwerking met externe partijen, maar ook met onze eigen medewerkers. Zij weten wat voor bewoners prettig is en hoe zij er in de toekomst goed kunnen werken.”

 

Bob Winters: “Met het realiseren van een zorgcomplex voor Rosengaerde, als onderdeel van het plan Fibula, brengen we verschillende functies in Oosterdalfsen samen: wonen en werken. Hierdoor ontstaat een gemengde woonwijk met doelgroepen die elkaar kunnen aanvullen. Ik ben trots dat we na een intensief traject van samenwerken en bijschaven met onder meer Rosengaerde, straks een zorgvuldig ingepast gebouw aan deze nieuwe buurt kunnen toevoegen”.

 

De start van de bouw staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023, de oplevering van het nieuwe verpleeghuis voor het derde kwartaal van 2024.